“Kunst van God”

with Geen reacties

Afgelopen maanden, weken en nu alle dagen wordt mijn aandacht en tijd ‘in beslag genomen’ door de verhalen van vier kunstenaars. Vier mensen, die in hun dagelijks leven vorm geven aan beelden, schilderijen, hout en textiel.
In samenwerking met Omroep Gelderland en Family7 ontstaat er een programma met als titel ‘De Kunst van God’. Ik ga in vier afleveringen van 30 minuten op bezoek bij deze kunstenaars en maak een rondgang door hun atelier en maak kennis met hun werk. Allemaal mensen, die vanuit hun Joods-Christelijke achtergrond bezig zijn met de wereld die we zien en niet zien: Kunst en God.
Bezoeken, die mooie ontmoetingen in zich bergen en leiden tot bergen filmmateriaal, die ik op dit moment aan het verwerken ben tot vier televisieverhalen.
Een vriend hielp mij bij de voormontage door het vormgeven te omschrijven als ‘vlinders vangen’. Kijk naar hun werk en beleef de gesprekken net zolang tot je pareltjes ziet opbloeien. Pak die en breng die met elkaar in een levend(ig) verband. En warempel, zó werkt het wel!
De montages staan gepland in oktober en november. De uitzendingen voor de zondagen in december: 4, 11, 18 en 25 december. Op elke zondag wordt een programma uitgezonden om 12.00, 13.00 en 14.00 uur.

(Visited 18 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.