with Geen reacties

Verhalen in ‘de Kunst van God?’

Voor alle vier de kunstenaars in de miniserie ‘de Kunst van God’ met een vraagteken blijft het een ietwat vreemde titel. Waar heb ik het over? Over vier televisie-programma’s, die Omroep Gelderland in december gaat uitzenden over religieuze kunst, i.c. kunst uit de Joods-christelijke cultuur. Mijn vermoeden is hierbij dat onze God met de onnavolgbare Naam ‘JHWH’ oftewel: ‘Ik-ben-er-bij’ daarbij aanwezig is. Maar hoe?
Ik breng tijdens deze programma’s steeds een bezoek aan een kunstenaar in Gelderland en zoek dan naar de christelijke wortels of/en vruchten in hun kunstwerken. ’t Blijkt hierbij steeds weer dat christelijke kunst niet los te verkrijgen is: kunstenaar en kunstwerk zijn een onverbrekelijke eenheid. Prachtige verhalen en boeiende mensen!
Nu is bezoeken en opnemen één ding, monteren op iMovie een ander! Ik zag deze weken steeds weer mijn opnamemateriaal verdwijnen in dit montageprogramma met als gevolg wat onrustgevoelens. Maar gelukkig helpen de mensen van Apple Support uitstekend en twee dagen verder kan ik weer aan de slag.
Deze en volgende week hoop ik het werk aan deze serie te beëindigen en zullen de programma’s uitgezonden gaan worden, Deo volente, op zondag 4, 11, 18 en 25 december. Elke zondag wordt elk programma drie keer uitgezonden: om 12.00, 14.00 en 16.15 uur.

(Visited 6 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.