Een verhaal en identificatie

with Geen reacties

Een predikant vertelde eens het verhaal van een vrouw, die na een scheidingsaffaire diep aan de grond zat. De man van wie ze scheidde, leefde vanuit zeer sterke godsdienstige vooroordelen en maakte haar leven met hem tot een zeer beklemmende ervaring. De vrouw ervoer haar huwelijk als verstikkend, maar voelde zich desondanks na de scheiding erg schuldig. De predikant las regelmatig met haar in de Bijbel en kwam bij Exodus, het stuk over de tocht van het volk Israël door de woestijn op weg naar het beloofde land. Op een keer kwam zij opgetogen bij de predikant aan. Het verhaal van Israël was háár verhaal, vertelde ze enthousiast! Zíj was zélf door de woestijn getrokken. Ze herkende in de geschiedenis van het volk haar eigen levensverhaal. Woorden van eeuwen geleden bleken haar eigen leven te beschrijven. Zó kreeg deze vrouw onverwacht contact met de God van Israël. Het was haar God geworden. Zij kon verder trekken, hoefde niet meer alleen te gaan! En … ‘zij reisde haar weg met blijdschap…’. Over identificatie gesproken! En over verandering, die daarmee gepaard kan gaan!

(Visited 12 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.