Als je ontdekt hebt dat bij goed vertelde Bijbelverhalen de wereld van God werkelijk binnenkomt bij de kijker en zij zich verbonden gaan voelen met de aanwezige HEER, tja, wat wil je dan nog anders doen dan Bijbelverhalen maken. Dus op naar de volgende serie van ‘De Rooie Draad’.
Na 15 jaar actief geweest te zijn in het basisonderwijs als leerkracht werd Hans (1954) in 1992 hoofd van de afdeling Kinderprogramma’s van de Evangelische Omroep. Daar was hij verantwoordelijk voor talrijke radio- en televisieprogramma’s, die ten doel hadden kinderen in Nederland nieuwsgierig te maken en in te winnen voor het Koninkrijk van God.
Altijd met de Bijbel als bron en voortdurend werkend vanuit nieuwe invalshoeken kwamen ook vele Bijbelverhalen, steeds anders verteld, de tv-wereld in, zoals ‘Een verhaal dat groeit’, ‘The Miracle Maker’, de serie ‘Testament’ en de drama serie ‘De Rooie Draad’. Deze laatste serie behandelt in 42 afleveringen de verhalen van Noach, Abraham, Izak, Jacob, Jozef, Mozes, Gideon, Ruth, Samuël, Saul en David. De laatste 13 werden in het Engels opgenomen in Wales onder de naam ‘Jacob’s Ladder’.
Hans ervaart deze dramaserie als uniek in de wereld. Nergens zijn de verhalen zo uitgebreid aan de orde gekomen als in deze series. Deze dramaserie combineert de kwaliteit van drama met de krachtige communicatie van universele waarheden en dat voor een breed publiek van alle leeftijden, achtergronden en culturen.
Het concept van ‘Jacob’s Ladder’ is uitermate geschikt om deze unieke bijbelverhalen-traditie te introduceren in een wereldlijke omgeving door middel van tijdloos drama.
Zeker nu de christelijke traditie, vooral in Europa, snel vervaagt, worden wij bemoedigd door de openheid van de seculiere markt voor deze verhalen, waarin een levende God nog steeds blijkt te spreken in mensenlevens.
Hans is ervan overtuigd dat dit unieke concept van tijdloos drama een vervolg dient te krijgen, zeker nu het in het Engels wordt geproduceerd.
Deze verhalen van God zijn te groot voor een klein land.