Bestuur: Peter van der Wolf

Centrum voor Vertellen, Peter van de Wolf, Bestuur

 

Als manager EO Internationaal is het voor Peter een DNA-houding geworden om ieder media-initiatief te steunen dat mensen voor het Evangelie in wil winnen. En daarom is hij bestuurslid bij het Centrum voor Vertellen. De Bijbelverhalen moeten steeds weer opnieuw de wereld in. Ze moeten gezien en gehoord worden.

Na een aantal jaren gevaren te hebben als stuurman op de Grote Handelsvaart bij o.a. Van Ommeren, kwam Peter in 1972 kwam bij de Evangelische Omroep en vervulde daar tot en met zijn afscheid in 2015 diverse leidinggevende taken als Manager Programmazaken en Clustermanager CPPR, Drama en EO Internationaal.

En zeker ook deze laatste tak, EO Internationaal, had zijn hart. Deze subafdeling van de EO was verantwoordelijk voor alle programma-aankopen, internationale co-producties en de wereldwijde distributie van EO-programma’s. Hierdoor was hij in staat om talloze beginnende christelijke stations de helpende hand te bieden in hun pogingen om mensen voor het Evangelie in te winnen middels o.a. televisie.

Behalve persoonlijke waardering ondervond hij veel erkenning op internationale Film Festivals, wat resulteerde in een groot aantal Awards.

Zijn bestuurslidmaatschap van de stichting wordt, behalve door zijn EO-verleden, ook ingegeven door zijn enthousiasme voor het feit dat en de wijze waarop de Bijbelverhalen vertolkt worden in ‘de Rooie Draad’ en ‘Jacob’s Ladder’.

Peter is getrouwd geweest met Siety, die in 2016 overleed en heeft één zoon.