De Rooie Draad Deel 7: Samuël & Saul

Het leven van Samuël, die als kleine jongen leert hoe de God van Israël zich bemoeit met zijn volk. Maar die bij het ouder worden als priester en rechter te maken krijgt met een volk dat vooral zijn eigen haan koning wil laten kraaien. Tot en met de eerste koning van het volk: Saul.

DVD
10.00

De Rooie Draad Deel 8: Saul & David

Het leven van Saul, de eerste koning van Israël, die stap voor stap zijn God verlaat en daarmee het volk de verkeerde kant op leidt. En zonder dat hij ervan af weet, kiest God een andere koning: David. Vier verhalen, die op prachtige wijze de strijd tussen deze twee mensen en hun God in beeld brengen.

DVD
10.00

Handboek ‘Het geheim van Vertellen’

Over de inhoud: Wat is vertellen? Wat is het geheim van de    Bijbelverhalen? Waarom vertel je ze eigenlijk? Hoe kan er zó verteld worden, dat de hoorders het gevoel krijgen dat deze verbazingwekkende en tijdloze verhalen zich afspelen in hun leven van alledag? Waar vertellen op school en in de gemeente plaatsvindt, mag de hoorder ervan uitgaan dat de verteller gezocht heeft naar een antwoord op deze vragen. Immers gaat het bij het vertellen van Bijbelverhalen over niets minder dan ‘inwijden in geloofsgeheimen’. En dat doe je niet zomaar! 
‘Het Geheim van Vertellen’ biedt hierbij een helpende hand. Over de schrijver: Na 15 jaar basisonderwijs werd Hans van Dalen (1954) in 1992 hoofd van de afdeling Kinderprogramma’s van de Evangelische Omroep. Met de Bijbel als bron en voortdurend werkend vanuit nieuwe invalshoeken kwamen vele Bijbelverhalen de tv-wereld in, zoals ‘De Ark van Stekeltje’, ‘Een verhaal dat groeit’, ‘The Miracle Maker’, ‘Testament’ en de dramaserie ‘De Rooie Draad’. In 2004 vervolgde hij zijn zoektocht naar nieuwe wegen voor de tijdloze Bijbelverhalen, nu opnieuw als groepsleerkracht in het basisonderwijs. Hans van Dalen is oprichter van het ‘Centrum voor Vertellen’, een stichting die in 2010 in het leven is geroepen om de ontwikkeling van de Bijbelse verteltraditie in ons land en daarbuiten een krachtige impuls te geven. Zij richt zich op iedereen, die zich aangetrokken voelt tot en geïnspireerd is door de verhalen van het Oude en Nieuwe Testament.

19.95