Logo-full-color-zwarte letters-letters
Handen uit de mouwen

Handen uit de mouwen!

Het is druk bij het Centrum voor Vertellen nu we bezig zijn met drie acties om aan het broodnodige geld te komen. Bijna te druk om voor een regelmatige blog-productie te zorgen.

Op de laatste jaarvergadering afgelopen 20 februari liet de voorzitter mij rustig mijn bevlogen betoog afmaken en gaf vervolgens aan dat, hoe mooi het allemaal ook is wat we allemaal willen, we ons nu toch echt moeten gaan richten op de eerste stap en daarvoor geld te pakken krijgen. En die eerste stap is om Bill Angel, de man van de Rooie Draad, voor twee jaar financieel vrij te zetten, zodat er geschreven kan gaan worden. Dus aan de slag!

Allereerst is er de mini-crowd undingsactie in ons mailing-netwerk. We gaan een mail sturen naar mensen, die de afgelopen jaren dvd’s van ‘de Rooie Draad’ hebben gekocht, het boek ‘Het Geheim van Vertellen’ hebben aangeschaft, of deelnemers zijn geweest van de vertelcursussen of workshops. En last but not least willen we de eigen familie- en vriendenkring gaan vragen te doneren. Blijft eng, maar we gaan ervoor! We willen als Centrum voor Vertellen echt een stap gaan maken. We moeten aan de gang en op gang zien te komen!

De tweede actie is dat we bij een groot aantal kerken en gemeenten gaan vragen of we op de lijst van de uitgangscollecten geplaatst kunnen worden. Stel je voor dat we mee mogen delen met de opbrengsten van de zogenaamde ‘zendingsbussen’? In Garderen heeft jaren geleden de toen nog Gereformeerde Kerk een prachtig bedrag van € 1500,- opgehaald.

De derde actie ligt in de lijn van de Bijbelverhalen zelf. Afgelopen maanden heb ik een paar oude Bijbelverhalenseries opgespoord en probeer nu andere evangelische zenders in binnen- en buitenland te interesseren om bijvoorbeeld een serie van 26 Bijbelverhalen aan te kopen onder de naam ‘Een Verhaal dat Groeit’, een schitterende en authentieke tekenserie rondom Jezus zelf.

Behalve dat we zelf de handen natuurlijk uit de mouwen moeten steken, hebben we mensen nodig, die meer dan gewone belangstelling hebben voor de Bijbelverhalen en de media én die in staat zijn om financiën op te sporen.

Tot dan gaan we heerlijk verder. Wie weet wat de HEER, de Ik-ben-er-bij, nog voor ons in petto heeft.