Al weer een paar weken thuis en de reis naar Grand Rapids en Los Angeles dreunt nog na. Fantastische week gehad, ook in Los Angeles. Zeven dagen en nachten trokken Bill en ik met elkaar op en we hebben honderden kilometers gereden. Autoritten waarin we uitvoerig hebben gesproken en gediscussieerd over onze ontdekkingen van de eerste week in Grand Rapids.
Los Angeles is hoogstwaarschijnlijk de plaats waar we moeten zijn. Dat werd bevestigd door diverse mensen, die we ontmoetten. Daar zijn de schrijvers, de acteurs, de producers en anderen die we nodig hebben om de verhalen weer terug te laten keren in de werkelijkheid van ons leven.
Een van de ontdekkingen, die verstrekkende gevolgen zal gaan hebben, is de theatrale aanpak. Zoals het er nu voorstaat, starten de verhalen in een theater, omdat daar tussen de acteurs het echte spel kan ontstaan, dat we nodig hebben en op de huid van Bill is geschreven. De grote uitdaging zal zijn om deze theatrale aanpak te laten uitmonden in het drama, dat film vraagt.
Een stevige doordenking van hoe we het spel richting de camera krijgen, is de volgende stap waar Bill al mee bezig is. Hij gaat een basisdocument schrijven, dat dient als gesprekspapier met alle mensen, die we gaan ontmoeten.
Zelf ga ik van januari tot en met maart 2018, deo volente, aan de slag met ‘crowdfunding’. In maart moet er een plan liggen om een zogenaamde ‘pitch’ te gaan produceren. Een voorbeeld van de opzet, die we beogen. Dus een kleine productie, die tot een klein programma moet leiden, dat de basis gaat vormen voor de gehele productie.
Met dat voorbeeldprogramma gaan we dan weer op pad om aan het ‘grote geld’ te komen.
Ikzelf probeert dus het ‘kleine geld’ na maart volgend jaar in te gaan zamelen.
Ik houd jullie verder op de hoogte.

Trouwens een prachtige sketch, die ons op het spoor van de geheel andere benadering zet, vind je hieronder. Natuurlijk gaan we het zo niet doen, maar het is wel een prachtig voorbeeld van hoe een verhaal vanuit een theatrale basis kan uitmonden in film.

https://www.youtube.com/watch?v=PkbdZxIxw2Y&index=20&list=PL74BEEAA40EBCE81F